Wijndomein Piro

België | Piro 2018 - 50 maand Sur Lattes

€ 23,00
Inclusief belasting

Wijndomein Piro is mijn eigen wijnproject, mijn grote passie. Op 23 jarige leeftijd maakte ik mijn droom waar door een wijngaard aan te planten op een stuk grond die reeds 100 jaar door onze familie bewerkt werd. De focus ligt op het maken van schuimwijnen. Wij doen aan ecologische wijnbouw met respect voor de natuur. De schuimwijnen worden gemaakt volgens de Méthode traditionnelle met een minimum rijping van 24 maand Sur Lattes (rijping op de fles). Zo bekomen we een mooie mousserende wijn uit de Vlaamse Ardennen. 

#Wijndomeinpiro #België #VlaamseArdennen #Ecologischewijnbouw 

Wijn(t)huis van Vinotable.be 


 

Piro 2018 - 95% Chardonnay + 5% Pinot Blanc – 50 maanden Sur Lattes


↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓


Hoeveelheid
  Op vooraad

 

Wijngaard

In de Vlaamse Ardennen op het grondgebied van Herzele en Hillegem kan je de wijngaarden van wijndomein Piro terugvinden. Een kleinschalige wijndomein (5000M²) waar de druivenvarietetien chardonnay, pinot Blanc en pinot noir aangeplant zijn. De druiven worden op een ecologische manier geteelt met respect voor de natuur.

Vinificatie

Deze Piro 2018 uit Herzele werd met de grootste zorg gevinifieerd. De rijpe druiven van het zomerse jaar 2018 zorgen voor een mousserende wijn met een mooie balans, frisheid en structuur. De Piro wordt bereid volgens de klassieke Méthode Traditionelle en rijpt een lange periode sur lattes.

Rijping

Na de gisting op inox tanks start de 2de gisting op de fles daarna rijpt de Belgische schuimwijn een lange periode "sur lattes" verder op de fles.

Foodpairing

Aperitief, amuses, tapas, frisse salade

Temperatuur

7-10°C

Bewaarpotentieel

Klaar om te ontkurken!

Wijndomein Piro

Wijndomein Piro is de wijn(t)huis van vinotable.be

Productdetails

Datasheet

Wijn
Mousserende wijn
Land
België
Wijnstreek
Vlaamse Ardennen (Oost- Vlaanderen) | België
Druiven variëteiten
Chardonnay
Pinot Blanc
Smaaktype
Brut
Rijping "Sur Lattes"
36 Maanden (3 jaar)
Alcohol %
12%
Inhoud (CL)
75 cl