Domaine Prés Lasses

Frankrijk | Castaoussac - Bio

€ 12,50
Inclusief belasting

Dennis en Boris Feigel maakten in 1999 hun droom waar en kochten enkele oude wijngaarden in de Languedoc. Vol passie werken ze op de meest natuurlijke manieren in de wijngaard maar ook in de wijnkelder. Zo vergisten de wijnen met wilde gisten en worden er geen extra sulfieten toegevoegd. Deze inspanningen resulteren in een mooie verfijnde wijn.

Hoeveelheid
  Op vooraad

 

Wijngaard

De percelen van de 30 oude wijngaarden liggen op 350m hoogte in de heuvels van Faugères (Languedoc). De wijngaarden worden op de meest natuurlijke manieren onderhouden. De bodem bestaat uit schist, een steenige bodem die de warmte enorm goed opneemt en deze ook langer kan vasthouden. Dit help absoluut bij het afrijpen van de druiven.

Vinificatie

De grenache druiven worden manueel geoogst, ondergaan een natuurlijke vinificatie met wilde gisten en worden slechts heel licht gefilterd, Na een rijping van 6 maanden op inox worden de wijnen gebotteld. Er worden geen Sulfieten toegevoegd (< 20 mg/L)

Ruiken en proeven

Een verfijnde rode wijn met eerder een lichte kleur en met een aroma van rijpe rode bessen. De mooi uitgebalanceerde wijn met frisheid is een echte plezierwijn.

Foodpairing

Vegetarische keuken, Wit vlees, Mediterraanse keuken, Ovenschotel

Temperatuur

16-18°C

Bewaarpotentieel

Klaar om te ontkurken | Nu tot 2024

Productdetails

Datasheet

Wijn
Rode wijn
Land
Frankrijk
Wijnstreek
Autignac | Arrondissement Béziers | Languedoc | Frankrijk
Druiven variëteiten
Grenache
Bio-certificaat
Biologisch
Alcohol %
14%
Inhoud (CL)
75 cl