Kroatië | Skomovica Grappa
Deze elegante grappa uit Istrië - Kroatië is gedistilleerd uit de Malvazija Istarska (100%) druiven. Het stoken gebeurt op een traditionele manier en de grappa rijpt voor de botteling nog 1 jaar op inox tanks.
Op een halfuurtje ten westen van Barcelona ligt dé cavastreek van Spanje, DO Penedès. Rabetllat i Vidal is een echt familiebedrijf waar inmiddels de kleindochter Anna (de 3e generatie) aan het roer staat.
De Rabetllat i Vidal Brut, gemaakt van biologisch geteelde druiven, bewijst dat er inderdaad supercava's uit Penedès komen. De wijn is strogeel met groene reflecties. In de neus vallen de intensiteit en hints van amandelen en walnoten op. Je proeft o.a. groene appel, citrus en peer. Aangename bubbels.
#Spanje #Cava #Bio
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Deze elegante grappa uit Istrië - Kroatië is gedistilleerd uit de Malvazija Istarska (100%) druiven. Het stoken gebeurt op een traditionele manier en de grappa rijpt voor de botteling nog 1 jaar op inox tanks.
Libanon is bij ons minder gekend als wijnland, toch is het naast Georgië de bakermat van de wijnstok en wijn, een traditie die meer dan 6000 jaar teruggaat! Château Nakad is gelegen op enkele kilometers van de tempel van Bacchus (de god van de wijn) in de Bekaa-vallei. Helaas staat deze vallei niet alleen bekend om zijn wijngaarden maar is een gebied die zwaar heeft geleden onder de Libanese burgeroorlog. De wijnboeren zijn nog steeds volop in de weer aan de wederopbouw van hun wijngaarden, ze laten de moed niet zaken en produceren heerlijke wijnen!
#ChateauNakad #Libanon # Côtedurhônestijl
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
De PETIT CLOT DELS OMS is een rosé uitsluitend gemaakt van de Cabernet Sauvignon druif. Een leuke roséwijn die prijs / kwaliteit zeker de moeite waard is. Ideaal als aperitief of bij vis, wit vlees en gevogelte.
#Spanje #Rosé #Terraswijn
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Dennis en Boris Feigel maakten in 1999 hun droom waar en kochten enkele oude wijngaarden in de Languedoc. Vol passie werken ze op de meest natuurlijke manieren in de wijngaard maar ook in de wijnkelder. Zo vergisten de wijnen met wilde gisten en worden er geen extra sulfieten toegevoegd. Deze inspanningen resulteren in een mooie verfijnde wijn.
Product beoordeling
Uw beoordelingswaardering kan niet worden verzonden
Rapporteer reactie
Melding verzonden
Uw opmerking kan niet worden verzonden