• Niet op voorraad
Hin Areni

Armenië | Dry Red

€ 16,85
Inclusief belasting

Hin Areni is gelegen in het dorp Areni in Armenië, een dorp met een eeuwenoude geschiedenis in vinificatie die tot maar liefst 6000 jaar teruggaat. De oude wijngaarden zijn aangeplant op een vulkaanbodem op een hoogte van 1250m boven de zeespiegel. Er heerst een ruw klimaat maar dat komt de wijn alleen maar ten goede want in het glas krijg je een full- bodied en elegante houtgelagerde rode wijn.

Hoeveelheid
  Niet op vooraad


 

Wijngaard

Deze Armeense wijn word gemaakt op 1250m hoogte in een ruw continentaal klimaat met 300 dagen zon per jaar. De zomers zijn kort en heet, de nachten zijn koel, zo kunnen de druiven hun elegantie bewaren. Daarop volgen lange en strenge winters. De 35ha wijngaard ligt afgezonderd van de buitenwereld met als voordeel dat de prephylloxera* wijnranken nooit geënt zijn. De ondergrond bestaat uit vulkanisch gesteente en is rijk aan kalk, deze kalkgrond houd het water vast voor in de droge periodes.

Vinificatie

Areni is een autochtone druif die zich goed voelt in het extreme klimaat. De druiven worden manueel geplukte en vergisten in moderne temperatuur gecontroleerde inox tanks.

Rijping

De opvoeding gebeurt op Armeense eiken vaten uit de bossen van Artsakh

Ruiken en proeven

Complex aroma van rijper fruit zoals kers, pruim en vijg aangevuld met toetsen van vanille, Chocolade en leder. Een mooi gestructureerde, full-bodied wijn met mooi versmolten tannines.

Foodpairing

BBQ, Gegrild vlees, Gerookt vlees, Spicy gerechten

Temperatuur

16-18°C

Bewaarpotentieel

Klaar om te ontkurken | Nu tot 2024

Productdetails

Hin Areni

Datasheet

Wijn
Rode wijn
Land
Armenië
Wijnstreek
Vayots Dzor | Armenië
Druiven variëteiten
Areni druif | Autochtone Armeense druif
Houtlagering
Armeense eiken vaten |Eik uit de bossen van Artsakh
Alcohol %
14.5%
Inhoud (CL)
75 cl