- -€ 2,00

LAATSTE STUKS!
Retsina of misschien beter gekend als harswijn is vooral iets voor de liefhebbers. Tijdens het gistingsproces voegt men een beetje dennenhars toe waardoor de smaak van de wijn veranderd. Deze wijnstijl komt uit de Griekse oudheid waarbij men de kruiken en amfora’s bedekte met een laagje hars om bederf tegen te gaan. Een typische wijn maar je moet er van houden.
TIP: Heb je dit nog nooit geproefd maar ben je wel nieuwsgierig? Hou het dan om te beginnen bij 1 flesje. Zo kan je ondervinden of retsina iets voor jou is.
#Grienkenland #Retsina #Harswijn
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Het Familaale Sloveense wijnhuis "Zaloscan de Adami" momenteel gerund door de 3de en 4de generatie bewerken 17ha wijngaard. De Sauvignon Blanc wijngaard is aangelegd in terrasvorm op 138m hoogte en een kalkbodem. Deze wijn is traditioneel gemaakt op een ecologische wijze wat resulteert in een mooi uitgebalanceerde wijn met veel fraîcheur. Ideaal match bij asperges, risotto of een heerlijke geitenkaas.
Libanon is bij ons minder gekend als wijnland, toch is het naast Georgië de bakermat van de wijnstok en wijn, een traditie die meer dan 6000 jaar teruggaat! Château Nakad is gelegen op enkele kilometers van de tempel van Bacchus (de god van de wijn) in de Bekaa-vallei. Helaas staat deze vallei niet alleen bekend om zijn wijngaarden maar is een gebied die zwaar heeft geleden onder de Libanese burgeroorlog. De wijnboeren zijn nog steeds volop in de weer aan de wederopbouw van hun wijngaarden, ze laten de moed niet zaken en produceren heerlijke wijnen!
#ChateauNakad #Libanon # Côtedurhônestijl
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Zuiderse rode wijn met een diep paarsrode kleur in het glas. Intense aroma’s van zwarte bessen, donkerrijpe kersen en gemalen zwarte peper. In de mond is hij fruitig, sappig en soepel. Een zeer zuivere en elegante wijn. Past perfect bij gegrild vlees.
Intense tonen van wit fruit, sappig en geurig. Zacht en fris in de mond, met een lange afdronk. Aanbevolen bij zeevruchten en delicate vis.
LAATSTE STUKS!
Retsina of misschien beter gekend als harswijn is vooral iets voor de liefhebbers. Tijdens het gistingsproces voegt men een beetje dennenhars toe waardoor de smaak van de wijn veranderd. Deze wijnstijl komt uit de Griekse oudheid waarbij men de kruiken en amfora’s bedekte met een laagje hars om bederf tegen te gaan. Een typische wijn maar je moet er van houden.
TIP: Heb je dit nog nooit geproefd maar ben je wel nieuwsgierig? Hou het dan om te beginnen bij 1 flesje. Zo kan je ondervinden of retsina iets voor jou is.
#Grienkenland #Retsina #Harswijn
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Product beoordeling
Uw beoordelingswaardering kan niet worden verzonden
Rapporteer reactie
Melding verzonden
Uw opmerking kan niet worden verzonden