Château Nakad

Libanon | Cuvée l' Alouette

€ 13,95
Inclusief belasting

Libanon is bij ons minder gekend als wijnland, toch is het naast Georgië de bakermat van de wijnstok en wijn, een traditie die meer dan 6000 jaar teruggaat! Château Nakad is gelegen op enkele kilometers van de tempel van Bacchus (de god van de wijn) in de Bekaa-vallei. Helaas staat deze vallei niet alleen bekend om zijn wijngaarden maar is een gebied die zwaar heeft geleden onder de Libanese burgeroorlog. De wijnboeren zijn nog steeds volop in de weer aan de wederopbouw van hun wijngaarden, ze laten de moed niet zaken en produceren heerlijke wijnen!

 

#ChateauNakad #Libanon # Côtedurhônestijl

↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓

Hoeveelheid
  Op vooraad

 

Wijngaard

CHÂTEAU NAKAD is een echt familiebedrijf, Ooit opgestart door Joseph Nakad in 1923 en ondertussen staan de kleinkinderen (3de generatie) aan het roer. De wijngaarden liggen op meer dan 1000m hoogte in de Beeka Valley tussen het Libanon en Anti-Libanon gebergte. Er heerst een stevig contrast tussen warme dagen en koude nachten. Dit extreme tempratuurveschil zorgt voor een mooie rijpheid van de druiven waarbij de fraîcheur mooi behouden blijft.

Vinificatie

De druiven worden manueel geplukt en ondergaan een schilmaceratie van 8 dagen alvorens de druiven geperst worden. De gisting verloopt in inox tanks.

Ruiken en proeven

Aangenaam aroma van rood fruit zoals rode bes en kers aangevuld met een toets van peper en ceder. in de mond een evenwichtige en elegante wijn met kruidige accenten, de wijn doet denken aan een typerende Rôhne wijn.

Foodpairing

tapas, Libanese mezze, kip, kalfsvlees, pasta & pizza

Temperatuur

16-18°C

Bewaarpotentieel

Klaar om te ontkurken! Nu tot 2024.

CHÂTEAU NAKAD | LIBANON | CUVÉE L' ALOUETTE

Productdetails

Datasheet

Wijn
Rode wijn
Land
Libanon
Wijnstreek
Beeka Vallei | Libannon
Druiven variëteiten
Cabernet Sauvignon
Carignan
Cinsault
Inhoud (CL)
75 cl