Spanje | Marien Kiss Cava
Niet ver van Barcelona maakt het wijnhuis Raventós Rosell deze aangename Cava die heel wat fraicheur bied. Ideaal aperitief!
#Barcelona #Cava
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Podrumi Andrija is een echt familiebedrijf met al 350 jaar ervaring in het wijn maken. En dat proef je! Deze witte wijn uit de regio Mostar in Bosnië-Herzegovina heeft vooral rijper tropisch fruit in de neus, eens je met het glas walst komen ook Citrus toetsen en florale accenten de kop opsteken. Deze wijn is gemaakt van 2 autotochtone druiven Zilavka (90%) en (Bena 10%). De Zilavka is autosteriel en heeft dus de Bena druif nodig voor bevruchting.
Niet ver van Barcelona maakt het wijnhuis Raventós Rosell deze aangename Cava die heel wat fraicheur bied. Ideaal aperitief!
#Barcelona #Cava
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Retsina of misschien beter gekend als harswijn is vooral iets voor de liefhebbers.Tijdens het gistingsproces voegt men een beetje dennenhars toe waardoor de smaak van de wijn veranderd. Deze wijnstijl komt uit de Griekse oudheid waarbij men de kruiken en amfora’s bedekte met een laagje hars om bederf tegen te gaan. Een typische wijn maar je moet er van houden.
TIP: Heb je dit nog nooit geproefd maar ben je wel nieuwsgierig? Hou het dan om te beginnen bij 1 flesje. Zo kan je ondervinden of retsina iets voor jou is.
#Grienkenland #Retsina #Harswijn
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Libanon is bij ons minder gekend als wijnland, toch is het naast Georgië de bakermat van de wijnstok en wijn, een traditie die meer dan 6000 jaar teruggaat! Château Nakad is gelegen op enkele kilometers van de tempel van Bacchus (de god van de wijn) in de Bekaa-vallei. Helaas staat deze vallei niet alleen bekend om zijn wijngaarden maar is een gebied die zwaar heeft geleden onder de Libanese burgeroorlog. De wijnboeren zijn nog steeds volop in de weer aan de wederopbouw van hun wijngaarden, ze laten de moed niet zaken en produceren heerlijke wijnen!
#ChateauNakad #Libanon #Houtgelagerd
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Wijndomein Piro is mijn eigen wijnproject, mijn grote passie. Op 23 jarige leeftijd maakte ik mijn droom waar door een wijngaard aan te planten op een stuk grond die reeds 100 jaar door onze familie bewerkt werd. De focus ligt op het maken van schuimwijnen. Wij doen aan ecologische wijnbouw met respect voor de natuur. De schuimwijnen worden gemaakt volgens de Méthode traditionnelle met een minimum rijping van 36 maand Sur Lattes (rijping op de fles). Zo bekomen we een mooie mousserende wijn uit de Vlaamse Ardennen.
#Wijndomeinpiro #België #VlaamseArdennen #Ecologischewijnbouw
Wijn(t)huis van Vinotable.be
Piro 2019 - 100% Chardonnay – 24 maanden Sur Lattes
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
F. Sommier - Dionysos 66cL
Deze wijnglazen zijn ultra-licht en uitermate geschikt voor een unieke geur en smaak ervaring
Inhoud 66 cl / Hoogte 248 mm / Diameter 106 mm
Set: 6 glazen
Deze blend van blend van de Blatina druif (85%), aangevuld met Alicante Bouschet en Trnjak zorgt voor een fruitige rode wijn uit Bosnië-Herzegovina. Zet de tapas op tafel en steek de BBQ maar aan want deze wijn is de ideale mach!
Libanon is bij ons minder gekend als wijnland, toch is het naast Georgië de bakermat van de wijnstok en wijn, een traditie die meer dan 6000 jaar teruggaat! Château Nakad is gelegen op enkele kilometers van de tempel van Bacchus (de god van de wijn) in de Bekaa-vallei. Helaas staat deze vallei niet alleen bekend om zijn wijngaarden maar is een gebied die zwaar heeft geleden onder de Libanese burgeroorlog. De wijnboeren zijn nog steeds volop in de weer aan de wederopbouw van hun wijngaarden, ze laten de moed niet zaken en produceren heerlijke wijnen!
#ChateauNakad #Libanon #Houtgelagerd
↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓
Deze blend van blend van de Blatina druif (85%), aangevuld met Alicante Bouschet en Trnjak zorgt voor een fruitige rode wijn uit Bosnië-Herzegovina. Zet de tapas op tafel en steek de BBQ maar aan want deze wijn is de ideale mach!
Product beoordeling
Uw beoordelingswaardering kan niet worden verzonden
Rapporteer reactie
Melding verzonden
Uw opmerking kan niet worden verzonden