Radacini

Moldavië | Fiori Feteasca Neagra – Syrah

€ 10,00
Inclusief belasting

Bij deze Moldavische wijn springt het fruit uit het glas! Zowel in het aroma als in de smaak is rood en zwart fruit mooi gecombineerd met toetsen van kruiden, koffie en een licht eiktoets. Gedurende 6 maanden heeft deze wijn gerijpt op Franse eiken vaten. De gebruikte druiven zijn  Feteasca Neagra (55%) een oude pre-phylloxerische variëteit en de meer gekende Syrah (45%).

 

#Radacini #Moldavië #Houtgelagerd

↓ Scrol verder en ontdek meer over de wijn ↓

Hoeveelheid
  Op vooraad

 

Wijngaard

Radacini is een 10 jaar jong bedrijf in een land meer zeer lange wijntraditie van meer dan 5.000 jaar. De wijngaarden liggen aan de oostelijke grens van Moldavië in de wijnregio Ștefan Vodă. In dit lager gelegen gebied heerst er een warmer klimaat waardoor hier vooral de productie van rode wijnen plaatsvind. De Zwarte Zee heeft veel invloeden in dit gebied.

Vinificatie

De vergisting verloopt temperatuurgecontroleerd (25°C) in inox cuves. Daarna rijpt de wijn geduurende 6 maand verder in Franse eiken vaten.

Ruiken en proeven

Moderne gemaakte kwaliteitsvolle wijn met in de hoofdrol een fruitig aroma en smaak. Het fruit springt uit het glas! Zachte taninnes met een hint van kruiden.

Foodpairing

BBQ, lamsvlees, gegrild rood vlees, stoofpot, belegen kazen

Temperatuur

16-18°C

Bewaarpotentieel

Klaar om te ontkurken

Productdetails

Radacini

Datasheet

Wijn
Rode wijn
Land
Moldavië
Wijnstreek
Stefan Voda | Moldavische wijnregio aan de oostelijke grens | Moldavië
Druiven variëteiten
Feteasca Neagra | Autochtone druif in Moldavië en Roemenië
Syrah
Houtlagering
Franse eik
Alcohol %
13%
Inhoud (CL)
75 cl