• Aanbieding!
  • Niet op voorraad
Champagne: L&S Cheurlin

Frankrijk | Champagne Extra Brut 0% | Cœur de Chevalier

€ 29,00
Inclusief belasting

Champagne EXTRA-BRUT 0% Cœur de Chevalier

 

Champagne Cheurlin is een familiaal champagnehuis gelegen in het meest zuidelijke deel van de champagnestreek in de regio Aube (Celles-sur-Ource), ook wel Côte des Bar genoemd.

Vader Richard heeft zijn zoon en dochter Lucie & Sébastien Cheurlin de passie voor champagne bijgebracht. Sinds 2006 worden de wijngaarden volledig biologisch geteeld. Deze champagne is een assemblage van 70 % Pinot Noir - 30 % Chardonnay. Een zeer evenwichtige champagne zonder dosage. Ideaal bij oesters!

EXTRA VOORDEEL: Vanaf 6 flessen

Hoeveelheid
  Niet op vooraad


 

Wijngaard

De Cheurlin wijngaarden liggen in de Aube (Celles-sur-Ource) en worden sinds 2006 volledig biologisch behandeld. De pinot noit druiven worden geoogst van 44 jaar oude wijnstokken, de Chardonnay druiven van 20 jaar oude stokken. De ondergrond in de wijngaarden is Kimmeridgiaan (klei en fijne kalk).

Vinificatie

De basiswijn werd gedurende 10 maand verder opgevoed op de lies (cuve inox) waarna de wijn nog 72 maand (6 jaar) op de fles verder rijpt. Dit geduld is beloont met een uiterst evenwichtige en pure champagne.

Ruiken en proeven

De kracht haalt hij uit de Pinot Noir (60%) en zijn finesse komt van de Chardonnay (40%). Fris van begin tot eind, met delicate mousse. Expressieve aroma’s van rijpe gele appel, geroosterd brood, brioche, amandelnootjes. Een uiterst evenwichtige champagne.

Foodpairing

Aperitief, Oesters, sint-jacobsvruchten

Temperatuur

8-10°C

Bewaarpotentieel

Klaar om te ontkurken

Productdetails

Datasheet

Wijn
Mousserende wijn
Land
Frankrijk
Wijnstreek
Côte des Bar | Champagne | Frankrijk
Druiven variëteiten
Chardonnay
Pinot noir
Smaaktype
Zéro dosage
Rijping "Sur Lattes"
72 Maanden (6 jaar)
Bio-certificaat
Biologisch
Certificaat AB (Agriculture Biologique)
Demeter
Alcohol %
12.5%
Inhoud (CL)
75 cl
Inhoud doos
6 flessen